wat doe je bij een babyshower

wat doe je bij een babyshower

In dit artikel ontdek je leuke activiteiten, spelletjes en cadeau-ideeën voor een onvergetelijke babyshower. Leer wat je kunt doen om de aanstaande moeder te verrassen en de gasten te vermaken.

Een babyshower is een feestelijke gelegenheid waarbij de aanstaande moeder en de komst van de baby worden gevierd. Het is een moment om samen te komen, cadeaus te geven en de zwangere vrouw in het zonnetje te zetten.

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt organiseren om de babyshower extra speciaal te maken. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van babykleertjes, het maken van een voorspelling over het geslacht en de geboortedatum van de baby, of het spelen van leuke spellen.

Bij babyshower spellen kun je denken aan klassieke spellen zoals ‘Raad de babyfoto’ of vernieuwende ideeën zoals ‘Babyshower Bingo’. Deze spellen zorgen voor vermaak en plezier voor alle gasten.

Een babyshower is ook een gelegenheid om cadeaus te geven aan de aanstaande moeder. Er zijn tal van originele cadeau-ideeën, van schattige babykleding tot handige babyuitzet. Een mooi en betekenisvol cadeau kan de aanstaande moeder echt in vervoering brengen.

Naast activiteiten, spellen en cadeaus is ook de babyshower versiering belangrijk. Met mooie decoraties zoals ballonnen, slingers en andere feestelijke attributen kun je de locatie in een feestelijke sfeer brengen.

Tot slot zijn er ook bepaalde etiquette waar je rekening mee kunt houden bij het organiseren van een babyshower. Denk hierbij aan wie de babyshower organiseert, wie er wordt uitgenodigd en wie de kosten draagt. Het naleven van de babyshower etiquette zorgt voor een gestroomlijnde en harmonieuze viering.

Als je een babyshower gaat organiseren, kan een checklist handig zijn om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Volg de checklist van dit artikel om stap voor stap de babyshower te plannen en uit te voeren.

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een babyshower? Lees dit artikel voor leuke ideeën, tips en trucs om van de babyshower een onvergetelijke gebeurtenis te maken.

Babyshower activiteiten

Geef tijdens de babyshower diverse activiteiten om iedereen bezig te houden. Het organiseren van activiteiten zorgt voor een betrokken en feestelijke sfeer. Het versieren van babykleertjes is bijvoorbeeld een leuke bezigheid waar iedereen aan kan deelnemen. Je kunt ook een activiteit bedenken waarbij de gasten een voorspelling doen over het geslacht en de geboortedatum van de baby. Dit zorgt voor veel plezier en gespreksstof tijdens de babyshower.

Om je inspiratie te geven, hier zijn enkele leuke ideeën voor activiteiten tijdens een babyshower:

 • Maak een persoonlijk babyboek waarin de gasten hun adviezen, wensen en herinneringen kunnen opschrijven.
 • Organiseer een workshop waarbij de gasten babyhapjes leren maken.
 • Creëer een ‘raad de babyfoto’ spel, waarbij de gasten moeten raden welke babyfoto bij welke gast hoort.
 • Laat de gasten babykleertjes versieren met textielstiften of strijkapplicaties.

Met deze activiteiten wordt de babyshower een plezierige en bijzondere ervaring voor zowel de aanstaande moeder als de gasten. Zorg ervoor dat de activiteiten passen bij de interesses en persoonlijkheid van de aanstaande moeder, zodat het een onvergetelijke dag wordt!

“Give during the baby shower various activities to keep everyone entertained. Decorating baby clothes is a fun activity in which everyone can participate. You can also create an activity where guests make predictions about the gender and birthdate of the baby. This provides a lot of fun and conversation during the baby shower.”

Babyshower spellen

Spelletjes zijn een leuke manier om de sfeer tijdens de babyshower te verhogen. Het organiseren van babyshower spellen zorgt voor plezier en interactie tussen de gasten. Of je nu kiest voor klassieke spellen of vernieuwende ideeën, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire babyshower spellen:

 • Raad de babyfoto: Vraag aan de gasten om babyfoto’s van henzelf mee te nemen en laat de aanstaande moeder raden welke foto bij welke gast hoort.
 • Babyshower Bingo: Maak bingokaarten met babygerelateerde woorden en laat de gasten deze woorden afstrepen wanneer ze genoemd worden tijdens de babyshower.
 • Voorspel de toekomst: Laat de gasten voorspellingen doen over de toekomst van de baby, zoals het geslacht, de naam, en wat voor persoonlijkheid de baby zal hebben.
 • Luierproef: Laat de gasten raden welke chocoladereep in een luier verstopt zit door alleen te ruiken of te proeven.

Deze babyshower spellen zorgen voor lachende gezichten en een gezellige sfeer. Laat je inspireren door deze ideeën en creëer een onvergetelijke babyshower!

Babyshower spellen

Quote van een ervaren moeder:

“Spelletjes zijn een geweldige manier om de gasten bij de babyshower te betrekken en iedereen samen te laten genieten van het speciale moment. Mijn favoriete spel was ‘Raad de babyfoto’, omdat het hilarische en verrassende reacties opleverde!”

Cadeaus babyshower

Een babyshower is een bijzondere gelegenheid om de aanstaande moeder te verwennen met mooie cadeaus. Ben je op zoek naar originele cadeau-ideeën voor een babyshower? Wij hebben enkele suggesties om het perfecte geschenk te vinden en de aanstaande moeder te verrassen.

Een van de meest populaire cadeaus voor een babyshower is schattige babykleding. Denk aan lieve rompertjes, zachte mutsjes en bijpassende sokjes. Je kunt ook gaan voor een complete outfit of een schattig setje met bijpassende accessoires. Met deze cadeaus zorg je ervoor dat de baby er stralend uitziet vanaf het allereerste moment.

Een ander praktisch cadeau-idee is een babyuitzet. Denk aan essentials zoals luiers, babydoekjes, verzorgingsproducten en flesjes. Je kunt ook kiezen voor een verzorgingsset met alles wat de moeder nodig heeft om de baby te verzorgen. Met zo’n cadeau maak je het leven van de aanstaande moeder een stukje gemakkelijker.

Naast kleding en verzorgingsproducten kun je ook denken aan cadeaus die de ontwikkeling van de baby stimuleren. Bijvoorbeeld een zacht knuffeldoekje, een kleurrijk speelkleed of een muziekmobiel voor boven het bedje. Deze cadeaus dragen bij aan de groei en het plezier van de baby.

Als je op zoek bent naar iets bijzonders, kun je overwegen om een gepersonaliseerd cadeau te geven. Denk aan een fotoboek of een fotolijstje waarin de moeder mooie herinneringen aan de zwangerschap en de babyshower kan bewaren. Een gepersonaliseerd cadeau laat zien dat je extra moeite hebt gedaan en maakt het cadeau extra speciaal.

Zoek je nog meer inspiratie voor cadeaus babyshower? Bekijk dan onderstaande afbeelding voor leuke cadeau-ideeën!

Babyshower versiering

Maak de babyshower extra feestelijk met mooie decoraties. Het versieren van de locatie zorgt voor een gezellige en feestelijke sfeer waar iedereen van kan genieten. Met ballonnen, slingers en andere feestelijke decoraties kun je de ruimte transformeren tot een ware feestlocatie.

Er zijn verschillende manieren waarop je de babyshower kunt versieren. Hang kleurrijke ballonnen op om de ruimte op te fleuren. Je kunt ervoor kiezen om ballonnen in de typische babyshowerkleuren te gebruiken, zoals roze en blauw, of ga voor een meer neutrale kleurthema dat past bij de persoonlijkheid van de aanstaande moeder.

babyshower versiering

Naast ballonnen kun je ook slingers en vlaggetjes ophangen om de ruimte verder te versieren. Kies slingers en vlaggetjes in vrolijke kleuren of met leuke motieven. Deze zorgen voor een feestelijk accent en maken het geheel helemaal af.

Daarnaast kun je de tafels mooi aankleden met tafelkleden, servetten en centerpieces in bijpassende kleuren. Dit geeft de locatie een extra touch en zorgt voor een verzorgde uitstraling.

Als je creatief bent, kun je ook zelf decoraties maken. Denk bijvoorbeeld aan het knutselen van papieren slingers of het maken van bloemstukjes als centerpieces. Hiermee voeg je een persoonlijk en uniek element toe aan de babyshower.

Met de juiste babyshower versiering creëer je een feestelijke en gezellige sfeer waar iedereen van zal genieten. Laat je creativiteit de vrije loop en zorg ervoor dat de aanstaande moeder en gasten zich helemaal in de feeststemming bevinden.

Babyshower etiquette

Bij een babyshower zijn er ook bepaalde etiquette waar je rekening mee kunt houden. Het is belangrijk om te weten wie de babyshower organiseert, wie er wordt uitgenodigd en wie uiteindelijk de kosten draagt.

Als het gaat om het organiseren van een babyshower, is het meestal een taak voor een goede vriendin of familielid van de aanstaande moeder. Dit kan iemand zijn die dicht bij haar staat en bekend is met haar wensen en voorkeuren. In sommige gevallen kan de aanstaande moeder zelf een rol spelen in de organisatie, maar het is gebruikelijk dat dit een verrassing is.

Wat betreft de gastenlijst, is het belangrijk om degenen uit te nodigen die dicht bij de aanstaande moeder staan en willen deelnemen aan het vieren van deze speciale gelegenheid. Meestal worden familieleden, vrienden en collega’s uitgenodigd. Het is echter van belang om te overleggen met de aanstaande moeder om er zeker van te zijn dat er niemand wordt vergeten of per ongeluk wordt uitgesloten.

Als het gaat om de kosten van de babyshower, is het gebruikelijk dat de organisatoren de verantwoordelijkheid nemen. Dit omvat de kosten voor de locatie, decoraties, eten en drinken, en eventuele spellen of activiteiten die op de planning staan. Gasten kunnen ervoor kiezen om bij te dragen aan de kosten door een bijdrage te leveren aan het cadeau voor de aanstaande moeder.

Denk er altijd aan om de wensen en behoeften van de aanstaande moeder voorop te stellen tijdens het plannen van de babyshower. Het is belangrijk om rekening te houden met haar voorkeuren en haar comfortabel te laten voelen tijdens deze bijzondere viering.

Door de babyshower-etiquette te volgen, zorg je ervoor dat de aanstaande moeder wordt geëerd en dat de viering soepel verloopt voor zowel de gasten als de organisatoren.

Babyshower checklist

Als je een babyshower gaat organiseren, kan een checklist handig zijn om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Hieronder vind je een handige babyshower checklist met alle belangrijke stappen om de perfecte babyshower te plannen en uit te voeren.

 1. Gastenlijst: Stel een gastenlijst op en nodig de belangrijke mensen uit die je aanwezig wilt hebben op de babyshower. Vergeet niet om contactgegevens bij te houden voor het versturen van de uitnodigingen.
 2. Locatie en datum: Kies een geschikte locatie en datum voor de babyshower. Houd rekening met de planning van de aanstaande moeder en zorg ervoor dat de locatie voldoende ruimte heeft voor de gasten en activiteiten.
 3. Thema: Overweeg om een thema te kiezen voor de babyshower, zoals een kleurthema of een specifiek babygerelateerd thema. Dit kan helpen om de decoratie en activiteiten consistent te houden.
 4. Uitnodigingen: Ontwerp en verstuur de uitnodigingen naar de gasten. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie vermeldt, zoals de locatie, datum, tijd en eventuele speciale instructies.
 5. Activiteiten en spelletjes: Bedenk leuke activiteiten en spelletjes om de gasten te vermaken tijdens de babyshower. Denk aan spellen zoals ‘Raad de babyfoto’ of ‘Babyshower Bingo’.
 6. Cadeaus: Maak een lijst van mogelijke cadeau-ideeën voor de aanstaande moeder. Zorg ervoor dat je een variatie aan cadeau-opties hebt, zoals babykleding, verzorgingsproducten en babyuitzet.
 7. Decoraties: Versier de locatie met feestelijke decoraties die passen bij het gekozen thema. Denk aan ballonnen, slingers en tafeldecoraties.
 8. Etiquette: Houd rekening met de babyshower etiquette, zoals wie de babyshower organiseert, wie er wordt uitgenodigd en wie de kosten draagt.
 9. Planning: Maak een gedetailleerde planning voor de babyshower, inclusief tijdschema en takenlijst. Verdeel de taken indien nodig onder vrienden en familieleden.

Volg deze babyshower checklist om ervoor te zorgen dat je niks belangrijks over het hoofd ziet tijdens het organiseren van de babyshower. Met een gestructureerde aanpak zal de babyshower een onvergetelijke gebeurtenis worden voor de aanstaande moeder en haar gasten.

Meer babyshower inspiratie

Op zoek naar meer babyshower ideeën om van de viering een onvergetelijke gebeurtenis te maken? Wij hebben leuke tips, trucs en inspiratie voor jou! Een babyshower is een speciale gelegenheid om de aanstaande moeder te verrassen en te verwennen. Hier zijn enkele creatieve ideeën om de feeststemming te verhogen en de shower extra bijzonder te maken.

1. Thema’s en decoraties: Geef de babyshower een uniek thema en gebruik bijpassende decoraties. Of het nu een betoverend bos, een lieflijke dierenwereld of een stijlvolle bloementuin is, thematische decoraties voegen een magische touch toe aan de viering.

2. DIY activiteiten: Organiseer leuke doe-het-zelf activiteiten waarbij gasten persoonlijke cadeaus kunnen maken voor de baby. Denk aan het ontwerpen van babykleertjes, het maken van een herinneringsboek of het decoreren van luiertaarten. Dit geeft de gasten de mogelijkheid om hun creatieve talenten te tonen en een persoonlijke touch toe te voegen aan de geschenken.

3. Cadeauhoek: Creëer een speciale hoek waar gasten hun cadeaus kunnen presenteren en waar de aanstaande moeder ze kan openen. Dit zorgt voor een feestelijke sfeer en biedt de perfecte gelegenheid om de cadeaus te bewonderen en te waarderen. Zorg ervoor dat er bijpassende tafeldecoraties en een comfortabele stoel zijn om de aanstaande moeder het middelpunt van de aandacht te maken.

FAQ

Wat kan ik doen bij een babyshower?

Bij een babyshower kun je verschillende activiteiten doen om de aanstaande moeder te verrassen en de gasten te vermaken. Denk aan het spelen van babyshower spellen, het maken van babykleertjes of het uitwisselen van cadeaus. Hier lees je meer over leuke activiteiten voor een babyshower.

Welke spellen kan ik spelen tijdens een babyshower?

Tijdens een babyshower kun je verschillende spellen spelen om de sfeer te verhogen. Klassieke spellen zijn bijvoorbeeld ‘Raad de babyfoto’ en ‘Babyshower Bingo’. Maar er zijn ook vernieuwende ideeën zoals ‘Voorspel het geslacht’ en ‘Raad de babyvoeding’. Lees verder voor inspiratie en leuke spelideeën voor een babyshower.

Wat zijn leuke cadeau-ideeën voor een babyshower?

Bij een babyshower kun je de aanstaande moeder verwennen met mooie cadeaus. Denk aan schattige babykleding, praktische babyuitzet of een gepersonaliseerd cadeau. Hier vind je originele cadeau-ideeën waarmee je de aanstaande moeder kunt verrassen.

Hoe kan ik de babyshower locatie versieren?

Om de babyshower extra feestelijk te maken, kun je de locatie versieren met ballonnen, slingers en andere feestelijke decoraties. Hier vind je tips en ideeën om de babyshower locatie sfeervol te versieren.

Wat zijn de etiquette bij een babyshower?

Bij een babyshower zijn er bepaalde etiquette waar je rekening mee kunt houden. Denk aan wie de babyshower organiseert, wie er wordt uitgenodigd en wie de kosten draagt. Hier lees je meer over de etiquette voor een babyshower.

Heb je een checklist voor het organiseren van een babyshower?

Ja, als je een babyshower gaat organiseren, kan een checklist handig zijn om ervoor te zorgen dat je niets vergeet. Hier vind je een handige babyshower checklist waarmee je stap voor stap de babyshower kunt plannen en uitvoeren.

Waar kan ik meer inspiratie vinden voor een babyshower?

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor een babyshower? Hier vind je leuke ideeën, tips en trucs om van de babyshower een onvergetelijke gebeurtenis te maken.